עדכונים אישיים מהבלוג: הצטרפו ליותר מ-6,200 מנהלים ומנהלות שכבר מנויים וקבלו מאמר מקצועי חדש ומקורי בכל שבוע - חינם.

למה חברות מצליחות ועולות למרות ניהול לא טוב אי קביעת יעדים ושימוש במדדים למעקב (אישיים ואירגוניים)

בהשראת המאמר של זאב רונן, "כיצד ההנהלה צריכה להתמודד עם מנהלים שאינם מתאימים",

אני מבקש לבחון תופעה מסקרנת: כיצד חברות בישראל ובעולם משגשגות, לעיתים לאורך שנים, למרות ניהול לא מיטבי, היעדר יעדים ומדדים אישיים או ארגוניים, ואי-ביצוע מעקב שוטף או תוכניות שיפור כאשר מתגלים פערים?

זו תעלומה כיצד חברות מצליחות לשרוד ואף לפרוח בתרבות ניהולית שבה נהוג לעיתים לוותר על כלים ניהוליים בסיסיים, כמו הגדרת יעדים, מדידת ביצועים ויישום תהליכי שיפור מתמיד.

 גם חברות מצטיינות אינן מחזיקות מעמד תמיד לאורך זמן, ומתמודדות עם עליות ומורדות עקב תחרות, רגולציה, שינויים בשוק, אסטרטגיות משתנות והחלפת מנהלים. נושא זה ראוי למאמר נפרד.

בסדרת מאמרים בת חמישה חלקים, אנסה להסביר את התופעה המרתקת הזו.

5 סיבות שיכולות להבהיר את הנושא :

  1. . מוצר חזק או ייחודי: חברה שמציעה מוצר או שירות יוצא דופן עשויה להצליח גם עם ניהול חלש. אם המוצר עונה על צורך חשוב בשוק, הוא ימשוך לקוחות באופן טבעי.

  2. תרבות ארגונית חזקה: עובדים מחויבים ונלהבים יכולים למלא את החלל שנוצר מהיעדר ניהול חזק. כשהעובדים עצמם מונעים מהחזון ומהמטרה, הם יכולים להוביל להצלחה.
  3. תזמון או מזל: לפעמים, היכולת להצליח קשורה לתזמון הנכון או נסיבות חיצוניות שפועלות לטובת החברה.
  4. קשרים ושוק חזק: שוק שבו יש ביקוש חזק או שיתופי פעולה מוצלחים עם שותפים ולקוחות חשובים יכול לקדם חברה מעבר לאתגרים פנימיים.
  5. חדשנות וגמישות: חברות שמצליחות לאלתר, להמציא את עצמן מחדש או להתאים עצמן מהר לשינויים בשוק, יכולות לשרוד גם עם ניהול שאינו מושלם.

הנושא הוא רחב ירעה. כל אחת מהסיבות הללו כוללת גורמים מורכבים ומגוונים. כדי להקל על הקריאה, אפרט כל סיבה במאמר נפרד בסדרה זו. בסיום הסדרה, התמונה תהיה ברורה יותר לגבי התופעה המסקרנת הזו. 

מטרת הסדרה אינה להציע פתרונות או שיפורים, אלא להתמקד בהבנת הסיבות שמאפשרות לחברות לשרוד ואף להצליח לתקופות מסוימות, למרות ניהול לקוי.

אשמח לשמוע את תגובותיכם ורעיונותיכם. ייתכן שישנן סיבות נוספות שלא זיהיתי, ואשמח ללמוד מהן.

תגובות אחרונות בבלוג