הבלוג של חברת 'מצוינות בעסקים' בנושאי תעשייה, ניהול ועסקים בארץ ובחו"ל. מעל 600 מאמרים מקוריים של יותר מ-30 כותבים וכותבות.
במרבית המקרים המצב נוח לבעלים ואין להם שאיפות לגדול. הצמיחה מתחילה קודם כל בהחלטה שיש רצון לצמוח. צמיחה עסקית אמיתית דורשת לא רק כישרון עסקי, אלא גם נכונות אישית להתמודד עם פחדים ואתגרים. מי שידע לזהות את הקשיים, להכין את העסק, ולפעול בביטחון - יוכל לפרוץ את גבולותיו ולהפוך מעסק קטן לשחקן משמעותי בשוק.
92% ממנהלי השירות חושבים שהבינה המלאכותית שיפרה את המהירות של שירות הלקוחות שלהם. 82% מהלקוחות מצפים לפתרון בעיות מידי. אבל, 78% מהלקוחות מצפים שהשירות יהיה יותר מותאם אישית מאשר בעבר. למרות היתרונות, צ'אטבוטים עדיין מתקשים להציע את הרגישות וההבנה האנושית הנדרשת במקרים מורכבים או רגישים.
אחד ההורים דרך בטעות על המוצץ והוא התפרק. היה ברור שהמוצר עלול להיות מסוכן לתינוקות ואינו בשל למכירה. אספנו אותו מהחנויות ופרסמנו מודעות בעיתונים בהן קראנו למי שרכש את המוצץ להחזירו אלינו. זה היה רגע לא נעים, אבל היה ברור לנו שראשית, אין שום דרך אחרת, ושנית מהלך כזה מחזק את האמינות שלנו בעיני הלקוחות.
הספר 'פי 10 מצוינות לנצח' מנתח התנהלות של 7 חברות שהוגדרו יוצאות מהכלל בהתנהלותן, הניתוח עוסק בתקופת הזמן של 10 שנים שקדמו להוצאת הספר, עברו מאז הוצאתו 24 שנים, מענין לראות מה קרה לאותן חברות במהלך השנים שחלפו.
היום נדבר על משהו פשוט, יושר. צריך לדבר על זה? כן. היושר הוא ערך מאוד חשוב.
היום נדבר על הערך של הדוגמה האישית, ועד כמה היא חשובה לכל חברה.
בשלושת המאמרים הקודמים דנו בשאלות כיצד להתמודד עם בוס גרוע מנקודת מבטו של העובד, כיצד ההנהלה מתמודדת עם התעמרות של מנהלים במקום העבודה וכיצד ההנהלה צריכה להתמודד עם מנהלים שאינם מתאימים לתפקידם. במאמר הנוכחי נדון בנושא של התעמרות במקום העבודה מצידם של עובדים אחרים וכיצד ההנהלה צריכה לפעול.
היום נדבר על האתגרים והיתרונות העומדים בפני מי שמתחיל לנהל את העמיתים שלו לשעבר מתוך צמיחה ארגונית.
זהו החלק השביעי והאחרון בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נסכם עם מדדים מיוחדים.
בשני המאמרים הקודמים דנו בשאלה כיצד להתמודד עם בוס גרוע מנקודת מבטו של העובד וכיצד ההנהלה מתמודדת עם התעמרות במקום העבודה. במאמר הנוכחי נדון כיצד ההנהלה מתמודדת עם מנהלים פחות טובים ובמאמר הבא נדון בנושא התעמרות במקום העבודה מצידם של עובדים אחרים.
זהו החלק השישי מתוך שבעה חלקים בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נעסוק בהנדסה ופיתוח.
זהו החלק החמישי מתוך שבעה חלקים בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נעסוק באיכות ושיווק.
במאמר הקודם דנו בשאלה כיצד להתמודד עם בוס גרוע מנקודת מבטו של העובד. במאמר הזה נדון כיצד ההנהלה מתמודדת עם מנהלים פחות טובים. ובמאמר שאחריו נדון בנושא התעמרות במקום העבודה מצידם של עובדים אחרים.
זהו החלק הרביעי מתוך שבעה חלקים בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נעסוק בתפעול ומכירות.
זהו החלק השלישי מתוך שבעה חלקים בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נעסוק בשרשרת האספקה.
בקדנציה השניה שלי כמנכ"ל, עוזי גרנות היה היו"ר של הדירקטוריון. גרנות היה בעל ידע ותבונה ארגונית שלא יסולאו בפז. למדתי ממנו דברים רבים ובין השאר כלים ניהוליים שאני נעזר בהם עד היום. בוס טוב מיוחד הוא משהו שלא שוכחים.
זהו החלק השני מתוך שבעה חלקים בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נעסוק במשאבי אנוש וכספים.
זהו החלק הראשון מתוך שבעה חלקים בסדרת סרטונים בנושא המדדים החשובים לכל עסק. הפעם נעסוק במדדים שהמנכ"ל בודק באופן תדיר.
ה-8 במרץ הוא יום שמוקדש לציון ההישגים של נשים בכל תחום, ובמיוחד בעולם העסקים. מאז ומעולם, הנשים נאלצו להתמודד עם מכשולים ומגבלות שהוטלו עליהן בשל מגדרן, אך בשנים האחרונות אנחנו עדים לשינוי מעמיק – יותר נשים מובילות עסקים, מנהלות חברות, ומביאות גישות חדשות ומרעננות לעולם הכלכלה. האם אנחנו בדרך לשוויון אמיתי?
היום נדבר על ניתוח התכנית העסקית שלכם, ניתוח רגישות לשינויים בסביבה העסקית. לקראת כל דבר שאנחנו מתכננים, אנחנו צריכים לבדוק את הרגישות שלו לשינויים.
היום נדבר על Lean Canvas. נלמד מה זה, איך זה עובד, ואיך להשתמש בזה נכון.
אייל הוא בחור צעיר, בן 30, שעובד בחברת הייטק גדולה ונחשבת. יש לו תפקיד מעניין ולכאורה הכל טוב. אבל הוא לא אוהב את האווירה בחברה ואת יחסי העבודה והתחיל לחפש מקום עבודה אחר. יש לאייל כישורים חשובים והוא מתראיין בהרבה חברות. בזמן שהמנהלים מראיינים אותו ומתרשמים ממנו, הוא גם מראיין אותם, מתרשם מהם ובודק את הפרמטרים שחשובים לו.
מתי משתמשים בתרשים זרימה? ואיך הוא יכול לעזור לכם בחברה שלכם? בסרטון אדגים עם איזה סוג של תרשים זרימה אני ממליץ לעבוד ואיך לעשות את זה נכון.
תוספות שכר הוא נושא שמעסיק את כולם. איך נקבע כמה תוספת שכר עובד מקבל? מתי ניתן תוספות שכר? על השאלות האלה ונוספות אענה בסרטון.
המאמר נכתב מנקודת המבט של מי שצמח לתפקיד ניהולי חדש בתוך החברה. אך הוא מיועד כמובן לכל הסביבה: מי שהחליט למנות את המנהל או המנהלת החדשה, מי שנמצא בקבוצת השווים החדשה ומי שהיה עד כה בקבוצת השווים של המנהלת או המנהל החדש.
היום נדבר על שבעת מוקדי הבזבוז של טויוטה, פלוס עוד אחד שנוסף מחוץ לטויוטה. חשוב להכיר את מוקדי הבזבוז על מנת להצליח לחסוך את הבזבובז המיותר.
היום נדבר על החשיבות של הסכמים, למה לשים לב, ממה להיזהר ואיך לעשות את זה נכון.
מבחינת הספקים: האם ברורה לנו האחריות שיש לנו כספקים של שירות או מוצר? מבחינת הלקוחות: האם ברורה לנו האחריות שנקבל כרוכשים? אני אציג להלן שלש דוגמאות בתחומים שונים, הן מניסיוני האישי והן מניסיוני כמגשר.
היום נדבר על חקירה לגורמי שורש, למה זה חשוב? מה זה בכלל?
כל מי שיש לו ילדים בוודאי מכיר את השלב שבו הם מתחילים לשאול על כל דבר "למה?" כשאנחנו שואלים למה אנחנו בעצם מחפשים את גורם השורש, מנסים להבין מה הסיבה באמת. שיטת למה למה פותחה בטויוטה ובסרטון אסביר איך להשתמש בה.