בלוג הוידאו: תשובות לשאלות ששלחו אלי קוראים של הבלוג ולקוחות מהעבר ומהווה.
בסרטון זה אדבר על ניהול ברגים ומלאי דומה באמצעות קנבן חזותי, למה זה מועיל וממה כדאי להמנע?
שיטת קנבן (או שיטת המגירות) היא שיטה שפיתח טאיצ'י אוהנו מחברת טויוטה ומטרתה לייעל את ניהול המלאי לאורך כל שרשרת האספקה בצורה מיטבית. בסרטון אסביר איך להשתמש בשיטה הזו.
מתי אנחנו מגלים שיש לנו בעיה במלאי? מה אנחנו עושים במקרה כזה? בסרטון אסביר למה לתקן את המלאי ולהמשיך כרגיל זו טעות ואיך אפשר לעבוד נכון.
בחברות רבות קיימת המחשבה שאם העובדים ידעו כמה החברה מרוויחה הם ירצו יותר כסף. לא רק שהמחשבה הזו שגויה, האמת שאם העובדים ידעו זה רק יעזור לחברה להרוויח יותר. זו רק דוגמה אחת, בסרטון אסביר על חשיבותה של השקיפות בחברה והתרומה הגדולה שלה לרווחים.
מה ההבדל בין הגדרת תפקיד להגדרת אחריות? קודם כל בחברות רבות אין הגדרה כלל, בחברות אחרות הגדרת התפקיד ארוכה כל כך ומלאה בתוכן מיותר עד כדי כך שאף אחד לא זוכר מה באמת כתוב שם. בסרטון אסביר למה זה חשוב ואיך עושים את זה נכון ותמציתי.
מכירים את הרגע הזה שאתם באים עם רעיון גאוני אבל ברגע שאתם מציגים אותו קם מישהו ומצנן את ההתלהבות? ישר מוצא סיבות למה לא, למה הרעיון לא יעבוד. אז למה זה בעצם טוב לשמוע למה לא? איך אפשר להשתמש בזה? כל התשובות בסרטון.
בסרטון זה נלמד איך לקחת את השליטה לידיים שלנו ולעבור ממצב של דאגה למצב של השפעה.
מה זה הגוף הזה הנהלה בכלל? בואו נחשוב רגע, תחפשו בגוגל, דירקטוריון או מועצת מנהלים. אלה גופים עם הגדרה ברורה, יש להם סמכות, חובות חוקיות, רגולציה. אבל מה זה הנהלה? מה זה הגוף הזה שקוראים לו הנהלה? אז לכאורה אין דבר כזה. כלומר בתקנות, זה לא גוף רשמי, אבל הוא גוף חשוב מאוד, והוא חסר בהרבה מאוד ארגונים. בסרטון אפרט מה תפקיד ההנהלה ולמה היא חשובה.
וילפרדו פארטו היה כלכלן וסוציולוג איטלקי שחי בין 1848-1923 והוא מצא ש80% מהעושר באיטליה מוחזק על ידי 20% מהאיטלקים. איך זה קשור אלינו? מה אנחנו יכולים ללמוד מזה? איך נשתמש בזה כדי לשפר את רווחיות העסק? כל התשובות בסרטון.
בכל קהילה או ארגון יש תרבות ארגונית, היא תוצאה של הערכים שישנם באותו מקום. הערכים האלה והתרבות הזאת נקבעים על ידי ההנהלה או כוחות דומיננטיים אחרים בחברה. בסרטון אסביר איך כדאי לקבוע את הערכים המנחים וכך ליצור תרבות ארגונית המתאימה לארגון.